It is currently Tue Aug 21, 2018 6:46 am

yuGaming forum - View topic - Sve o Counter-Strike!Reply to topic  [ 1 post ] 
 Sve o Counter-Strike! 
Author Message
User avatar

Online: 10d 19h 43m 58s
Posts: 48
Location: Sarajevo
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times
Mon Mar 05, 2018 5:59 pm

Counter-Strike ( protivnapad, takođe CS) je taktička video-igra i pucačina iz prvog lica, realizovana kao modifikacija igre Half-Life. Autori prvih verzija igre su bili Min Li (Minh Le) i Džes Klif (Jess Cliffe) čija je ideja bila da naprave igru u kojoj su dostupna oružja iz stvarnog sveta. Ova igra je kasnije doživela i svoja nova izdanja: Counter-Strike: Condition Zero (2004) i Counter-Strike: Source (2004), Counter-Strike: Anthology za PC, Counter-Strike za Xbox i poslednji u nizu Counter Strike:Global Offensive (2012).


Istorijski razvoj:

24. marta Half-Life je otvorila svoju sekciju za Counter-Strike. Nakon dve nedelje, sajt je već imao preko 10.000 poseta.

18. juna 1999, izdata je prva javna beta verzija igre. CS 1.0 je izdat 8. novembra 2000.

Valv (Valve) je objavio 12. aprila 2000. da su se timovi Valv-a i Counter-Strike-a sjedinili.

Beta 1 − Prva zvanična beta verzija Counter Strike.
Beta 2 − Novina u ovoj verziji igre je bilo nekoliko novih oružja, AK-47, SG552 Commando i Desert Eagle. Prigušivači su se takođe pojavili na USP i M4A1 po prvi put. Naočari za noć (engl. night-vision), prethodno dostupni samo uz puške G3/SG1, se mogao kupiti kao poseban elemenat.
Beta 3 − Novina u ovoj verziji su bili nož, balistički šlem i poluautomatska puška FN P90. Šaržer od 50 metaka (najveći u igri do tada) i velika brzina pucanja su učili da ovo oružje dominira igrom mesecima.
Beta 4 − Ova verzija je uvela novi tip igre, bombaške napade. Još jedna novina u ovoj verziji su bili SIG P228, eksplozivna granata i Scout Sniper.
Beta 4.1 − SAS model antiteroriste se pojavio po prvi put. Preciznost Sig 552 komando je bila vidljivo poboljšana.
Beta 5 − Dodata je sačmara Benelli XM1014.
Beta 6 − Donosi oružja MAC-10 i Steyr AUG, nove modele terorista Arctic Avengers i protiv-terorista GIGN, mogućnost nošenja oružja u obe ruke, i poboljšanja puške MP5. Takođe su ubačena dve nove vrste igre, ubistvo (od engl. assassination), i bekstvo (od engl. escape). Bekstvo se zasnivalo na zajedničkom povlačenju jedinica antiterorista na određenu lokaciju. Ova vrsta igre je kasnije izbačena. U Beta 6 verziji je omogućeno nošenje oružja u obe ruke, i levoj i desnoj.
Do verzije Beta 6.5 M4A1 je imala nišan, i prigušivač koji nije mogao biti uklonjen.


Igra

Tema igre je borba između dva tima: terorista i antiterorista, uvek na prostorno ograničenom terenu i u ograničenom vremenskom intervalu. Originalni scenariji misija mogu biti bombaški napad, spasavanje talaca, i sprečavanje ubistva veoma važne osobe (engl. Very Important Person, VIP). Zbog proširivosti igre, mogućnošću pravljenja novih mapa, danas postoji mnogo drugih scenarija i mapa, koje se nisu isporučivale u originalnom paketu. Alat za ovo je Valve Hammer Editor.


--------------------------------------------------
Image

Image


Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  

Reply to topic   [ 1 post ] 
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum© All rights reserved.
2009 - 2016 yuGaming Community.
Designed & Coded by yuGaming Team.